Cloquette staat sinds 1924 borg voor duurzaam bouwen.

Fabricage en verkoop van gespecialiseerde bouwproducten voor professionals en particulieren.

Sinds 4 generaties maakt en selecteert de familie Cloquette de meest efficiënte en geschikte producten voor de bouwsector en de industrie.

Dankzij de rijke ervaring van duizenden bouwplaatsen kennen wij perfect de kenmerken en de toepassing van de producten in alle omstandigheden, ook de moeilijkste. De sleutelwoorden van onze werkfilosofie zijn flexibiliteit, kwaliteit en striktheid.

Het hele team staat tot uw beschikking om ervoor te zorgen dat uw verzoek wordt ingevuld. In de productievestiging in Eupen zorgen onze laboratoria voor kwaliteitscontrole en de ontwikkeling van producten die aan uw verwachtingen voldoen. Onze kantoren in het centrum van de vurige stede Luik zijn de bakermat van de mooiste projecten. Ons bedrijf, stevig in België verankerd, biedt de stabiliteit van betonnen funderingen.

Openingsuren : Maandag tot Donderdag 7h30 – 17h30, Vrijdag: 7h30 – 17h00, Zaterdag: gesloten

BELGISCHE PRODUCTIE

KNOWHOW SIND 1924

KWALITEIT EN FLEXIBILITEIT

Cloquette, uw specialist in bouwproducten

Résine et colle pour la construction

Harsen en lismen

Epoxyharsen zijn tweecomponentenproducten: een hars en een verhardingsmiddel. Eenmaal gemengd (met strikte inachtneming van de aangegeven verhoudingen) begint de polymerisatiereactie, die pas stopt na volledige polymerisatie van het hars-verhardingsmiddelpaar. Er zijn zeer veel verschillende formules mogelijk. Snelle, langzame, gekleurde, enz. producten en ook producten met vulstof.

In het epoxyharsassortiment zijn ook gietmortels verkrijgbaar. Afhankelijk van het gekozen product wordt de epoxyhars gebruikt als verf, reparatiemortel, gietmortel, impregnatiemiddel, poriënvulmiddel, egalisatiemiddel, een middel om voegen waterdicht te maken, een afwasbaar middel of een middel bestand tegen industriële chemische producten.

Ontdek ons assortiment epoxybindmiddelen

Om dit soort middelen beter te begrijpen, kan een epoxybindmiddel worden beschouwd als een lijm, die met een minerale vulstof gecombineerd kan worden en die voor heel veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Cloquette biedt epoxybindmiddelen van het merk Topoline. Met deze producten kunt u snel of standaard vastzetten, in poreus beton injecteren of impregneren of reparaties uitvoeren.

Vraag advies aan ons team!

Ontdek onze producten in de kijker

De producten van het merk Cloquette

De Cloquette tegellijmen en herstelmortels zijn ultrarijk aan harsen. Hierdoor hebben ze uitzonderlijke technische eigenschappen. Ze zijn getest in laboratoria en worden te koop aangeboden met het volste vertrouwen en met geïnformeerd en advies op maat.

Wij helpen u bij de voorbereiding van de ondergrond, het mengen van het product, het aanbrengen ervan, de bescherming en het onderhoud ervan.Elk van deze stappen is belangrijk en wordt u uitgelegd aan de hand van verschillende ondergronden.

Zoals u ziet zijn lijmen en harsen geschikt voor alle soorten ondergronden. Uiteraard zal het ene of het andere product meer geschikt zijn, afhankelijk van het toepassingsgebied waarvoor u ze wilt gebruiken. Er is een groot assortiment van deze producten, waarbij elk product zijn eigen kenmerken heeft en een welbepaalde voorbereiding vraagt. Houd er ook rekening mee dat sommige producten bedoeld zijn om alleen buitenshuis of binnenshuis of beide te worden gebruikt.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om vergissingen te voorkomen. Wij adviseren u graag over de keuze van de lijm en epoxyhars of lijm die u voor uw constructie moet gebruiken.

Multicret monoflex pour carrelage
Multicret monoflex colles et résines pour carrelage

Des résines et des colles pour une pérennité hors pair

Bâtir une construction n’est pas une tâche aisée. Nos matériaux ont évolué, nos produits ont changé et surtout nos goûts se sont modifiés au fil des années. Un bâtiment actuel ne sortira pas de terre comme autrefois. Il en sera bien différent. Les techniques de construction ont elles aussi évoluées. Elles ont incorporé les nouveaux produits afin de réaliser des bâtiments toujours plus solides, plus résistants, plus endurants. Certes, pour réaliser ce projet vous allez, sans l’ombre d’un doute, utiliser du béton associé à du mortier de scellement pour garantir la sécurité du bâtiment en question.

Lorsque le chantier avance, vous allez avoir besoin de produits de précision, qui eux aussi, possède une grande fixation, les résines et les colles. 

Les résines et les colles, pour quoi faire ?

Les résines et les colles sont utilisées tant au niveau industriel que particulier. Vous pouvez employer les colles et les résines comme primer avant l’application du mortier, de revêtements chimiques, bouche-pore que pour assurer la liaison entre des chapes minces tout en répondant favorablement pour le jointoiement des carreaux, de dalles ou de mosaïques.

Vous l’aurez compris, les colles et les résines conviennent à tout type de support. Evidemment, l’une ou l’autre conviendra mieux en fonction du domaine d’application sur lequel vous souhaitez les utiliser. Il existe une gamme étendue de ces produits avec leur propre caractéristique et leur préparation spécifique. Notez également que certains produits sont destinés à l’extérieur, l’intérieur ou les deux. Respecter cela, vous permet d’accentuer davantage leur efficacité.

Afin d’éviter toute maladresse, n’hésitez pas à nous contacter. Nous vous conseillerons au mieux quant au choix de colle et de résine à utiliser pour votre construction. 

Contact met ons voor uw harsen en lismen

Ontdek onze harsen en lismen